Bemutatkozás

Erdélyben születtem ’67 karácsonyán.

   A pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúrá-ban  1990- ben  kezdtem el dolgozni  és ott a porcelánkészítés és az eozin rejtelmeivel ismerkedtem 13 éven át.

   Az Országház miniszterelnöki bútorait 2000-ben a Zsolnay gyárban restaurálták, és  részt vettem a  bútorok restaurálásában , valamint a hiányzó porcelán betétek rekonstrukciójában és legyártásában.

   A Magyar Képzőművészeti Egyetem  Fa –Bútorrestaurátor szakára 2001-ben jelentkeztem, és 2006-ban diplomáztam mint bútorrestaurátor művész.

E szép mesterség szeretetét  teljessé teszi a rajzolás, a festészet, a faragás, és minden nemes anyag iránti rajongás és alkotóvágy.

  A bútorok, orgonaszekrények, oltárok, szobrok és aranyozott tárgyak  restaurálását kézzel, korabeli készítés technikával  és anyagokkal végzem, hogy készítés kori formáját minél inkább megőrizze.

 A restaurálás során sok munkafolyamatot  kell elvégezni egy adott műtárgyon. A zárak  és vasalatok legyártását, a hiányzó faragások pótlását, az aranyozást, a kárpitozást, márványozott festést,  flóderezést, a márványozott papírok elkészítésétől, az intarzián át, a  régi hagyományos receptekkel elkészített  politúrozásig , szinte mindent.

  A megrendelőim között, múzeumok ,egyházak és magánszemélyek vannak és a legmagasabb szinten teszek eleget a minőségi  és esztétikai  elvárásoknak.

Copyright 2012 Erdei Barna - Minden jog fenntartva